Rolly Multivitaminski Sirup

Email
Rolly multivitaminski sirup sadrži mješavinu, vitamina, minerala i esencijalnih oligoelemenata i pomaže da se nadoknadi nedostatak ovih tvari kod djece. Rolly multivitaminski sirup pomaže u očuvanju zdravlja i vitalnosti djece.

Rolly multivitaminski sirup a 150 ml

Dijetetski proizvod, dodatak prehrani za djecu

Rolly multivitaminski sirup sadrži mješavinu, vitamina, minerala i esencijalnih oligoelemenata i pomaže da se nadoknadi nedostatak ovih tvari kod djece. Rolly multivitaminski sirup pomaže u očuvanju zdravlja i vitalnosti djece. Pored vitamina, minerala i oligoelemenata sadrži i matičnu mliječ koja ojačava imuni sistem djeteta i čuva ga na visokom nivou tokom cijele godine.

Rolly multivitaminski sirup se preporučuje djeci:
- za normalan rast i razvoj organizma,
- za poboljšanje i zaštitu imunog sistema,
- djeci sa smanjenim apetitom i simptomima kao što su pospanost u školi, iscrpljenost i razdražljivost u večernjim satima,
- kao dodatak antibiotskom liječenju,
- kao dijetetski nadomijestak vitamina i minerala naročito djeci tokom zime i proljeća,

Vitamini igraju ključnu ulogu u razvoju ćelije, tkiva i organizma, osiguravaju fizičko i mentalno blagostanje u organizmu. Pored toga matična mliječ pomaže u jačanju imunog sistema djeteta.
Vitamini i minerali su materije neophodne za pravilno funkcionisanje organizma. Vitamini A i E su liposolubilni vitamini i oni igraju važnu ulogu u jačanju vida, zdravlja kože kao i zaštite lipidnih dijelova ćelije od slobodnih radikala. Hidrosolubilni vitamini B1, B2, B6, B12, folna kiselina, niacin i vitamin C su esencijalni i uključeni su u mnoge aktivnosti organizma kao što je proizvodnja energije na ćelijskom nivou, biosinteza enzima i hormona, imunološka reakcija te zaštita hidrofilnih dijelova ćelije od slobodnih radikala. Vitamin C potpomaže apsorpciju željeza i sudjeluje u mnogim oksido-redukcijskim procesima u organizmu. Minerali u tijelu obavljaju funkcije kao što su jačanje kostju i zuba, služe kao gradivni elementi organa i mišića, krvi, nerava i drugih organskih tkiva, aktiviraju enzimatski sistem, učestvuju u održavanju acidobazne ravnoteže, učestvuju u komunikaciji nervnog sistema, u metaboličkim reakcijama itd.

Sastav
Rolly multivitaminski sirup sadrži vitamin C, E, B3, B5, B6, B1, B2, A, B9, B8, B12, kalcij, magnezij, željezo, royal jelly i aromu narandže.

Proizvođač
Pharmamed d.o.o. Travnik
Dolac na Lašvi bb
72270 Travnik
Bosna i Hercegovina

Kontakti

  • Email info@pharmamed.ba
  • Telefon +387 30 515 005
  • Adresa Dolac na Lašvi bb 72270 Travnik BiH
Top