Kapi broj 3 za srce i cirkulaciju

Email
Dijetetski proizvod, dodatak prehrani za srce i cirkulaciju

Herbifit Kapi broj 3 za srce i cirkulaciju a 30 ml

Pakovanje:
Boca sadrži 30 ml kapi broj 3

Osobine i funkcija
Kapi broj 3 su dietetski proizvod, dodatak prehrani namijenjen za srce i cirkulaciju. Ovaj proizvod sadrži različite tinkture koji pomažu na prirodan način regulaciju rada srca i cirkulaciju. Herbifit kapi broj 3 pomaži kod problema kao što su osjećaji anksioznosti i gušenja, preopterećenog rada srca uzrokovanog svakodnevnim stresom ili viškom kilograma i preporučuju se kod starijih osoba i žena u menopauzi.

Sastav
Tinktura gloga (Crataegi tincture 1:5 Crataegi folium cum flores: Ethanolum 70%) 50 g
Tinktura valerijane (Valerianae tinctura 1:5 Valerianae radix: Ethanolum 70%) 20 g
Tinktura nevena (Calendulae tinctura 1:5 Calendulae flos: Ethanolum 70%) 10 g
Tinktura matičnjaka (Melissae tinctura 1:5 Melissae folium: Ethanolum 70%) 10 g
Tinktura imele (Visci tinctura 1:5 Visci herba: Ethanolum 70%) 10 g

 

Glog
Glog (Crategus laevigata (Poiret) DC., Rosaceae) sadrži flavonoide i procijanidine, hiperozid, ramnozide i druge supstance u malim količinama. Ova droga se koristi kao kardiotonik, koronarni lijek, antihipertonik, i tonik.

Valerijana
Korijen valerijane / odoljena se sastoji od podzemnih organa Valeriana officinalis L., Valerianaceae, pažljivo osušenih na temperaturi ispod 40° C. Valerijana sadrži eterično ulje, bornil acetat kao glavni sastojak ali i druge seskviterpene. Valerična i acetoksivalerična  kiselina su karakteristični sastojci službene droge. Njemačka komisija E odobrila upotrebu korijena valerijane za liječenje nemir i poremećaj sna.

Neven
Neven (Calendulae officinalis L., Asteraceae) sadrži različite spojeve kao što su menton, izomenton, γ-terpinen, α-murolen, δ-kadinen kariofilen i druge slične spojeve. Njemačka komisija E odobrila upotrebu nevena za vanjsko i unutrašnje korištenje. Interno neven se može koristiti za upalne promjene u sluznicu usta i grla. Spolja neven se koristi za zarastanje rana i drugih sličnih problema sa kožom.

Matičnjak
Matičnjak Melissa officinalis L., Lamiaceae, sadrži mnogo različitih aktivnih komponenti od čega čak 70% terpena (od čega su 60 – 65% monoterpeni a 35 – 40% seskviterpeni). Njemačka komisija E odobrila korištenje matičnjaka kod nervoze i poremećaja sna.

Imela
Imela (Viscum album L., Viscaceae) sadrži lektine od kojih su neki izolirani u čistom obliku i i koji se najćešće koriste za snižavanje krvnog pritiska.

Doziranje
Preporučuje se uzimati 3 puta dnevno po 20 – 30 kapi. Herbifit kapip broj 3 za srce i cirkulaciju su namijenjene odraslim osobama.

Čuvanje
Čuvati na temperaturi do 25º C.

 

 

Kontakti

  • Email info@pharmamed.ba
  • Telefon +387 30 515 005
  • Adresa Dolac na Lašvi bb 72270 Travnik BiH
Top