Bademova krema za djecu

Email
Za njegu kože protiv pelenskog osipa

Bademova krema za djecu a 50 ml (100 ml i 150 ml)

Za njegu kože protiv pelenskog osipa

Osobine i namjena
Badema krema za djecu se koristi za njegu i zaštitu osjetljive kože beba. Badema krema za negu kože beba pomaže u liječenje i spriječava pelenski osip. Bademovo ulje sadrži vitamin E koji hidratizira i vlaži suhu kožu bebe, te spriječava svrbež kože. Vitamin E se akumulira u stanične membrane i doprinosi antioksidativnoj odbrani kože. Cink oksid ima blago antiseptičko i adstringentno djelovanje i koristan je kod otklanjanja pelenskog osipa i drugih manjih iritacija. Cink pomaže zarastanje i spriječava iritaciju kože od pelena vlage. Talk djeluje adstringentno i pomaže u sprečavanju pelenskog osipa. Badem sadrži vitamine E, B i K, esencijalne minerale kao što su magnezij i kalcij, a zbog ovog sastava podmlađuje i omekšava te vlaži i hrani kožu. Lanolin odbija vodu i ima antibakterijsko djelovanje i stvara optimalno okruženje za kožu da zaraste. Bademova krema za djecu pruža zaštitnu barijeru na koži. Tekući parafin je blagi i ima okluzivna svojstva. Sve ove komponente pomažu u sprečavanju i otkljanjanju pelenskog osipa, ekcema, iritacije i sprečavaju gubitak vode preko kože. Vazelin je tipičan sastojak i pomaže vlažnost, podmazuje i zatvara pucanja kože. Vazelin također sprečava gubitak vlage kroz kožu. To smanjuje trenje između kože i pelene.

Sastav
Badema beba krema za njegu kože sadrži: bademovo ulje, cink oksid, lanolin, tekući parafin, bijeli vazelin (vazelin), talk, parfem, pročišćena voda.

Administracija
Badema krema za djecu je namijenjena za njegu kože. Krema se nanosi na kožu bebe, gdje i kada je to potrebno. Badema beba krema za njegu kože može se koristiti za vrijeme trudnoće i dojenja.

Pakovanje:
Bademova krema za djecu se pakuje u lončić od 50 ml (100 ml i 150 ml).

Top