Kapi broj 4 za prostatu

Email
Dijetetski proizvod dodatak prehrani sa namjenom za prostatu

Herbifit kapi broj 4 za prostatu a 30 ml

Pakovanje:
Bočica sadrži 30 ml kapi

Osobine i funkcija
Herbifit kapi broj 4 je dijetetski proizvod, dodatak prehrani sa ciljem da pomogne pacijentim sa adenom prostate. Ovaj proizvod se preporučuje kao pomoć za probleme sa iritiranim i oslabljen tonus mišića mokraćne bešike uzrokovane adenomom prostate.

Sastav

100 g Herbifit kapi broj 4 sadrži:
Tinktura koprive (Urticae tinctura 1:5, Urticae radix: Ethanolum 70%) 50 g
Tinktura sjemena tikve (Cucurbitae tinctura 1:5, Cucurbitae semen: Ethanolum 70%) 50 g

 

Kopriva
Korijen koprive (Urtica dioica L., Urticaceae) sadrži β-sitosterol, tanine i druge sterole i glikozide. Korijen koprive sadrži fenilpropane, homovanil alkohol i njegov glikozi kao i lignane i rijetke monoepoksi lignane među kojima i neo-olivil. Uzimajući u obzir sve ove supstance, korijen koprive se koristi za liječenje raznih problema mokraćne bešike i prostate. Njemačka komisija E odobrila korištenje koprive korijena za teškoće u mokrenju u vezi sa fazama I i II adenom prostate.

Sjeme tikve
Sjeme tikve ili bundeve (Cucurbita pepo L., Cucurbitaceae), sadrži supstance kao što je fitosterin i jedinjenja slične hormonima. Sjeme bundeve se koristi kao pomoć u liječenju funkcionalnih poremećaja mokraće bešike i u poteškoćama u prolazu urina. Njemačka komisija E odobrila je korištenje sjemena bundeve za razdražljiv mokraćni mjehur, probleme mokrenja u vezi sa adenom prostate I i II.

Doziranje
Preporučuje se 3 puta dnevno po 23 – 30 kapi. Herbifit kapi broj 4 za prostatu su namijenjene odraslim osobama.

Čuvanje
Čuvati na temperaturi do 25º C.

 

 

Kontakti

  • Email info@pharmamed.ba
  • Telefon +387 30 515 005
  • Adresa Dolac na Lašvi bb 72270 Travnik BiH
Top