Hemorekta krema

Email
Krema za ublažavanje tegoba kod hemoroida

HERBIfit Hemorekta krema a 20g

za ublažavanje tegoba kod hemoroida

Osobine i namjena
Hemorekta krema za ublažavanje tegoba kod hemoroida pripada liniji kozmetike sa posebnom namjenom. Namjenjena je za olakšavanje tegoba kod hemoroida. Ublažava simptome kao što su bol, pečenje, svrbež koji su najčešće posljedica varikoziteta i upala u analnom i rektalnom području. Sastavne komponente Hemorekta kreme za ublažavanje tegoba kod hemoroidadjeluju antiinflamatorno, antiseptički, adstriningentno uz istovremeno smanjenje boli i svrbeža.

Doziranje i način primjene
Hemorekta krema za ublažavanje tegoba kod hemoroida se primjenjuje tako što se na čist analni otvor razmaže u tankom sloju. Kod akutnih stanja primjenjuje se ujutro i naveče, a kasnije jednom naveče. Kod hroničnih stanja može se primjenjivati i rektalno, pomoću priloženog aplikatora koji koji se navrne na otvor tube umjesto zatvarača.

Sastav
Hemorekta krema za ublažavanje tegoba kod hemoroida sadrži tekući ekstrakt kestena, ekući ekstrakt hamamelisa, tanine, ulje kantariona, ekstrakt propolisa, bizmut subgalat, cink oksid, mentol, emulgirajući cetilstearil alkohol, lanolin, vazelin, oleil acetat, metilparahidroksibenzoat, pročišćena voda.

Tekući ekstrakt hamamelisa (Hamamelidis extractum fluidum)
Zbog svojih aktivnih sastojaka kao što su tanini, katehin, galotanini i drugi, exstrakt hamamelisa ima veoma jako adstringentno, antibakterijsko, regenerativno, protuupalno djelovanje, a osim toga smanjuje crvenilo, osip, svrab otekline i ljuštenje kože.

Tekući ekstrakt kestena (Aesculus Hyppocastanum extractum fluidum)
Sadrži supstance koje se obično jednim imenom zovu aescin. Aescin se sastoji od α-aescin, β-aescin i kriptoaescin. Sve tri komponente su različite po sojim karakteristikama i po farmakološkom djelovanju. Ekstrakt kestena ima antiinflamatorno, analgetsko i antipiretičko djelovanje.

Ulje kantariona (Hyperici oleum)
Ulje kantariona je od davnina poznato kao ljekovito. Sadrži različite aktivne komponente kao što su hipericin, pseudohipericin, hiperforin, adhiperforin, flavonoide, katehinske tanine i druge aktivne sastojke u manjem procentu. Kaotarionovo ulje djeluje protuupalno i pomaže epitelizaciju kože što uveliko pomaže hod hemoroida jer djeluje na epitel krvno – žilnog sistema kao i na sluznicu rektuma.

Pakovanje
Tuba a 20 g

Posebna upozorenja
Ne smije se gutati! Proizvod čuvati izvan domašaja djece!

Čuvanje
Čuvati pri temperaturi do 25 ºC.

Proizvođač:
Pharmamed d.o.o. Travnik
Dolac na Lasvi bb
Bosnia and Herzegovina
Tel:+387 (0)30 515 005
www.pharmamed.ba

Kontakti

  • Email info@pharmamed.ba
  • Telefon +387 30 515 005
  • Adresa Dolac na Lašvi bb 72270 Travnik BiH
Top