Čaj 1 – Kadulja

Email
Kadulja ulazi u sastav velikog broja dodataka prehrani, koji se upotrebljavaju za ispiranje usta i grla kad nastanu upale, jer su to dobra i bezopasna sredstva koja jačaju sluzokožu i djeluju antiseptično. Čaj načinjen od kadulje upotrebljava se i za jačanje organizma kao i kod raznih upala.

Čaj 1 – Kadulja a 40g

 

Sastav
Kadulja (Salvia officinalis L.)    40 g

Djelovanje
Kadulja je ljekovita biljka i opisana je u nekoliko svjetskih farmakopeja. Eterično ulje kadulje se koristi u medicini i kozmetici. Od kadulje se koristi isključivo list. Glavni ljekoviti sastojak lista kadulje je isparljivo mirisno etarsko ulje, kojeg ima od 1,5 do 2,5%. Oporost i ljekovitost lista potječe od tanina. I gorke materije u kadulji djeluju ljekovito. Kadulja ulazi u sastav velikog broja dodataka prehrani, koji se upotrebljavaju za ispiranje usta i grla kad nastanu upale, jer su to dobra i bezopasna sredstva koja jačaju sluzokožu i djeluju antiseptično. Čaj načinjen od kadulje upotrebljava se i za jačanje organizma kao i kod raznih upala.

Način  upotrebe
Jednu supenu kašiku čajne mješavine preliti s oko 200 ml  ključale vode, promiješati, pustiti da stoji u poklopljenoj posudi, a potom procijediti.

Čuvanje
Papirnu vrećicu s čajnom mješavinom nakon svake upotrebe zatvoriti, vratiti u kartonsku kutiju i čuvati na suhom mjestu.

Pakovanje
40g

Proizvođač
PHARMAMED d.o.o.
Dolac na Lašvi, bb
72270 Travnik
Bosna i Hercegovina

Kontakti

  • Email info@pharmamed.ba
  • Telefon +387 30 515 005
  • Adresa Dolac na Lašvi bb 72270 Travnik BiH
Top