Kapi broj 1 za bubrege i mjehur

Email
Dietetski proizvod, dodatak prehrani za bubrege i mjehur

Herbifit Kapi broj 1 za bubrege i mjehur a 30 ml

Pakovanje:
Boca sadrži 30 ml kapi broj 1 za bubrege i mjehur

Osobine i namjena
Herbifit kapi broj 1 za bubrege i mjehur su proizvod od prirodnih sastojaka koji pospješuje izlučivanje mokraće. Izlučivanje mokraće omogućava bolje ispiranje mokraćnih puteva i smanjuje mogućnost infekcije urinarnog trakta. Herbifit kapi broj 1 su dijetetski proizvod, dodatak prehrani. Preporučuje se za blage upale bubrega i mokraćnog mjehura.

Sastav

100 g Herbifit kapi broj 1 sadrži:
Tinktura uve (Uvae ursi tinctura 1:5, Uvae ursi folium: Ethanol 70%) 50 g
Tinktura peršuna (Petroselini tinctura 1:5, Petroselini radix: Ethanol 70%) 10 g
Tinktura preslice (Equiseti tinctura 1:5, Equisetum arvense: Ethanol 70%) 10 g
Tinktura breze (Betulae tinctura 1:5, Betula pendula: Ethanol 70%) 10 g
Tinktura zečijeg trna (Ononidis tinctura 1:5, Ononidis radix: Ethanol 70%) 10 g
Tinktura sitnice (Herniariae tinctura 1:5, Herniariae herba: Ethanol 70%) 10 g

 

List uve
List uve se sastoji od cijelog ili isječenog osušenog lišća vrste Arctostaphylos uva-ursi (L.) Spreng., Ericaceae. Zahvaljujući arbutinu i njegovim derivatima uva ima diuretičko i antisepričko djelovanje. Arbutin se apsorbira iz gastrointestinalnog trakta gotovo nepromijenjen i hidrolizira se u bubregu u dati aktivni sastojak koji ispoljava antiseptičko i adstringentno djelovanje. Ekstrakt uva list je više efikasan kao adstringens i antiseptik nego izolovan arbutin. To je zbog drugih hidrohinon derivata koji su prisutne u sirovom ekstraktu a koji će također dati hidrokinona hidrolizom u bubregu. Njemačka komisija E odobrila je korištenje uve kao pomoć kod infekcija urinarnog trakta.

Korijen peršuna
Drogu čini osušen korijen peršuna Petroselinum crispum Mill. Umbelliferae. Sastoji se uglavnom od flavonoida i esencijalnih ulja. Korijen peršuna ima diuretički i spazmolitički učinak na urinarni trakt. Eterično ulje peršuna je snažan stimulans uterusa. Diuretsko djelovanje peršuna potiče od miristicina i apiole. Njemačka komisija E odobrila korištenje korijena peršuna za ispitanje urinarnog trakta. Ispiranje je terapija za prevenciju i liječenje kamenca u bubregu.

Sitnica / kilavica
Droga se sastoji od osušenog nadzemnog dijela sitnice Herniariae glabra L. Caryophyllaceae. Sitnica se koristi za liječenje i ublažavanje poremećaja bubrega i urinarnog trakta. Zbog prisustva saponina i flavonoida sitnica se koristi kao diuretik kod hroničnog cistitisa i uretritisa. Njemačka komisija E odobrila korištenje sitnice za liječenje i ublažavanje poremećaja bubrega i urinarnog trakta.

Zečiji trn
Zečiji trn se sastoji od osušenog korijena Ononidis spinosa L., Fabaceae. Zečiji trn pokazuje blagi diuretski učinak. Zato se koristi za ispiranje urinarnog trakta u stanjima upale kao i za sprečavanje bubrega kamenca. Djelovanje ove droge je više puta potvrđena u eksperimentima na životinjama. Njemačka Komisija E odobrila je korištenje zečijeg trna za ispiranje urinarnog trakta u upalnim stanjima kao i za prevenciju i liječenje bubrežnog kamenca.

Preslica
Preslica se sastoji od sušene stabljike Equisetum arvense L., Equisetaceae. Preslica sadrži više od 10% neorganskih sastojaka, od kojih su dvije trećine silicijske kiselina i kalijeve soli. Njemačka Komisija E odobrila je korištenje preslice za posttraumatske i statički edem. Za ispiranje kod bakterijskih i upalnih poremećaja urinarnog trakta i u slučajevima bubrežnog kamenca.

Breza
Breza se sastoji od sušenih listova Betula pendula Rot., Betulaceae. Ovaj droga sadrži flavonoide i druga jedinjenja kao što saponini. Njemačka Komisija E odobrila je korištenje breze kao pomoćnu terapiju kod ispiranja urinarnog trakta kod bakterijskih infekcija i bubrežnog kamenca.

Doziranje
Herbifit kapi broj 1 je proizvod namijenjen samo za odrasle. Preporučuje se da se 2 do 3 puta dnevno 20-30 kapi s malo vode ili na kocki šećera.

Čuvanje
Čuvati na temperatiri do 25 ºC.

 

 

Kontakti

  • Email info@pharmamed.ba
  • Telefon +387 30 515 005
  • Adresa Dolac na Lašvi bb 72270 Travnik BiH
Top