Baby kapi s propolisom 5%

Email
Dijetetski proizvod, dodatak prehrani s namjenom za zaštitu i oporavak sluznice grla i usne šupljine

Medifit Baby kapi s propolisom 5%  a 20 ml

bez alkohola

Pakovanje:
Staklena boca a 20 ml s raspršivačem

Šta je to propolis?
Propolis je prirodni pčelinji proizvod. To je smolasta smjesa koju pčele skupljaju sa pupoljaka biljaka, biljnih smola te s njime oblažu košnicu i na taj način je dezinfikuju. Propolis je proizvod koji je ispitivan u brojnim studijama i dokazano je da djeluje protiv bakterija, gljivica i virusa, a djeluje i kao antioksidanas, a ima i lokalno anestetičko djelovanje.

Kada se koriste propolis kapi?
Propolis kapi se koristi kod prehlade i gripe, kod bakterijskih infekcija gornjih disajnih puteva, kod sinusitisa, pojačane sekrecje sluzokože nosa, kao imunostimuator. Koriste se kod upalnih procesa usne duplje i grla, kod herpesa, kod paradentoze i paradentopatije, kod problema sa gastrointestinalnim sistemom kao što su gastritis i kolitis.
Propolis se primjenjuje i u preventivi kod upalnih procesa uha, grla, nosa, usne duplje, gornjih disajnih puteva, za podizanje opšte otpornosti organizma. Propolis se može koristiti kod odbrane od bakterijskih infekcija, prije nego što se krene sa antibiotskom terapijom. Uzroci prehlada i gripa nisu bakterije već virusi pa je u tom slučaju bolje koristiti propolis jer on djeluje i antivirusno. Upravo zbog toga je bolje koristiti propolis jer se obično pri ovim stanjima bespotrebno koriste antibiotici koji ne djeluju na viruse.

Način upotrebe
Medifit Baby kapi s 5% propolisom su proizvod koji je namijenjen djeci. Medifit Baby kapi s 5% propolisom nanose se dva puta dnevno u tankom sloju na sluznicu usta pomoću vatiranih štapića ili raspršiti po sluznici pomoću priloženog raspršivača. U slučajevima otežanog i bolnog gutanja koje se javlja u slučajevima kada su upaljene tonzile (krajnici), preporučuje se 5 do 6 Medifit Baby kapi s 5% propolisom pomiješati s pola čaše mlake vode i raspršiti po sluznici pomoću priloženog raspršivača.

Sastav
Medifit kapi s propolisom sadrže 5% suhe tvari propolisa otopljenog u makrogolu.

Kontakti

  • Email info@pharmamed.ba
  • Telefon +387 30 515 005
  • Adresa Dolac na Lašvi bb 72270 Travnik BiH
Top