Herbilex kapi

Email
Dijetetski proizvod, dodatak prehrani sa namjenom za unutrašnju i vanjsku upotrebu

Herbifit Herbilex kapi a 50ml

Pakovanje:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Bočica sadrži 50 ml Herbifit Herbilex kapi

Osobine i funkcija
Herbifit Herbilex kapi su dijetetski proizvod, dodatak prehrani i pomažu pacijentima sa različitim problemima. Ove kapi sadrže eterična ulja koja mogu pomoći u mongim zdravstvenim problemima. Herbfit Herbilex kapi pomažu kod bolova u želucu i crevima kod pojave gasova, nervoze, nemira i napetosti, predmenstrualnih i menstrualnih simptoma i simptoma menopauze. Za vanjsku upotrebu ove kapi mogu se koristiti za ublažavanje glavobolje, napetosti mišića i za zubobolju i liječenje ugriza insekata. Njemačka komisija E odobrila korištenje eteričnih ulja koja se nalaze u Herbifit Herbilex kapima, za unutarnje i vanjske upotrebe.
Ove kapi se koriste i za unutrašnju upotrebu jer sadže brojne aktivne sastojke koji pozitivno djeluju na organizam ili neki od organskih sistema organitzma.

Anis (Pimpinella anisum L., Apiaceae) se koristi kod dispepsije a također je poznat kao pomoćno sredstvo za liječenje probavnijh smetnji kao što je zatvor. Anis također pomaže kod katara respiratornog trakta.

Klinčić (Syzygium aromaticum MERR. Et LM PERRY, Myrtace) ima antibakterijsko djelovanje i obično se obično se koristi kao pomoć kod zapaljenja sluzokože usta i grla. U stomatologiji se koristi ka analgetik.

Cimet (Cinnamomum zeylanicum GARCIN ex BLUME) se koristi kao pomoć za probleme s nedostatkom apetita, dispeptične tegobe kao što su blagi kolici u probavnom traktu i osjećaj nadutosti.

Kadulja / žalfija (Salviaofficinalis L., Lamiaceae) sekoristikodupale sluzokože usta i grla, za dispeptične probleme i za prekomjerno lučenje znoja.

Matičnjak (Melissa officinalis L. Lamiaceae) se najčešće koristi koa pomoćna terapija uliječenju poremećaja spavanja i pomaže kod funkcionalnih gastrointestinalnih poremećaja.

Menta / nana (Mentha x piperita L., Lamiaceae) je nadaleko poznata farmakognostička droga i često se koristi za probleme vezane za grčeve u probavnom traktu, žučnom mjehuru i probleme žučnih puteva.

Komorač (Foeniculum vulgare Mill. Apiaceae) se koristi kao pomoć u različitim tipovima probavnih smetnji, kao što su blagi grčevi, osjećaj nadutosti i zatvor i prekomijerno stvaranje gasova u probavnom traktu. Komorač se može koristiti za tretman katara gornjih disajnih puteva.

Timjan (Thymus vulgaris L., Lamiaceae) se najčešće koristi za ublažavanje simptoma velikog kašlja i katara gornjih dišnih puteva.

Eukaliptus (Eucalyptus globulus Labill., Myrtace) je antiseptik i koristi se za probleme sa katarom disajnih puteva.

Lavanda (Lavandula angustifolia Mill. Lamiaceae) se koristi se interno u zdravstvenim poremećajima kao što su nemir, poremećaj sna, funkcionalnih poremećaj gornjeg abdomena, kao što su razdražljivi želudac, Roehm-Held sindrom, i crijevnih poremećaja nervnog porijekla.

 

Sastav                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Herbifit Herbilex kapi sadrže:

Essential oil mixture of Aniseed, Clove, Cinnamon, Sage, Balm, Peppermint leaf, Fennel, Thyme, Eucalyptus, Lavender 2,5 %

 

Doziranje:

Unutrašnja upotreba:
Preporučuje se 4 – puta dnevno, 10 – 20 kapi nakapati u topao čaj ili na kocku šećera.

Vanjska upotreba:
Preporučuje se nerazblažene kapi utrljati na kožu nekoliko puta dnevno na ugroženo mjesto. Kod glavoboljei prehlade može se koristiti kao inhalator. Kod zubobolje nakapati nekolio kapi u šupljinu zuba i okolno bukalno tkivo.

Čuvanje
Čuvati na tempertaturi do 25º C.

 

Kontakti

  • Email info@pharmamed.ba
  • Telefon +387 30 515 005
  • Adresa Dolac na Lašvi bb 72270 Travnik BiH
Top