Polar gel

Email
Preporučuje se kod bolova i ukočenosti u mišićima i zglobovima, oslabljenje cirkulacije, umora i osjećaja težine i napetosti u mišićima, te reumatskih tegoba.

Polar gel a 250 ml

Osobine i funkcija
Polar gel je proizvod kozmetike sa posebnom namjenom. Preporučuje se kod bolova i ukočenosti u mišićima i zglobovima, oslabljenje cirkulacije, umora i osjećaja težine i napetosti u mišićima, te reumatskih tegoba. Sadrži mentol i kamfor čije djelovanje izaziva hladeći efekat koji za posljedicu ima ublažavanje bolova, opuštanje tkiva i poboljšanje cirkulacije. Mentol ima blago anestetičko djelovanje na nervne završetke što dovodi do trenutnog smanjenja boli. Također utiče na receptore za temperaturu te stoga daje osjećaj hlađenja. Djeluje relaksirajuće, pomaže opuštanju mišića i smanjuje pregrijanost upaljenog mjesta.

Način primjene
Polar gel se nanosi u tankom sloju na tretirana mjesta (čelo, potiljak, sljepočnice, ispod nosa, prsa, leđa ruke, stopala, listove nogu) prema potrebi uz lagano utrljavanje. Lako se razmazuje, brzo upija i ne masti odjeću.
Pogodan je za kako za osobe starije dobi, tako i za sportaše i rekreativce.
Prilikom nanošenja izbjegavati područja oko očiju. Obavezno je oprati ruke nakon upotrebe.
Gel ne smiju koristiti asmatičari i djeca mlađa od 2 godine.

Sastav
Polar gel sadržava mentol i kamfor čije djelovanje izaziva jak hladeći efekat, koji za posljedicu ima ublažavanje bolova te opuštanje tkiva i poboljšanje cirkulacije.

Način čuvanja:
Čuvati pri temperaturi do 25 °C.

Proizvodi:
Pharmamed d.o.o. Travnik, Dolac na Lašvi bb, BiH

Kontakti

  • Email info@pharmamed.ba
  • Telefon +387 30 515 005
  • Adresa Dolac na Lašvi bb 72270 Travnik BiH
Top